Поршенко підписав закони про енергосервісні компанії

П'ятниця, 8 травня 2015, 12:00

Президент України Петро Порошенко підписав закони про енергосервісні (ESCo) компанії, які дозволяють їм працювати з бюджетними установами.

Про це повідомляє прес-служба Держенергоефективності.

Відповідні законопроекти щодо запровадження механізмів енергосервісних договорів у бюджетних установах (№1409 від 11.12.2014 та №1313 від 09.12.2014) були прийняті Верховною Радою України 9 квітня 2015 року.

Мотивацією для залучення інвестицій компаніями, які надаватимуть енергосервісні послуги, будуть відповідні довгострокові бюджетні зобов’язання.

Реклама:

Передбачається, що зекономлені на комунальних послугах кошти, завдяки впровадженню енергоефективних заходів повертатимуться інвестору.

"Сьогодні близько 100 тисяч бюджетних установ потребують проведення термомодернізації, яка дозволить зекономити у 2020 році до 200 млн. куб.м. газу та інших ресурсів за рік", - йдеться у повідомленні.

Необхідні інвестиції в енергоефективність бюджетної сфери становлять 4,4 млрд.євро.

Механізм дозволить приватному бізнесу залучати інвестиції в енергоефективність бюджетних установ, створити ринок енергосервісу, тисячі робочих місць,  а також збільшити надходження до бюджетів усіх рівнів.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!