"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Найбагатшим парламентарем у ВР є екс-регіонал Віталій Хомутиннік

Середа, 6 травня 2015, 16:19

Найбагатшим парламентарем є Віталій Хомутиннік, який раніше входив до складу фракції Партії регіонів і очолював комітет з питань податкової та митної політики.

Про це йдеться у рейтингу найзаможніших та найбідніших депутатів, який склала "Українська правда".

Найбагатшими вважали депутатів, дохід яких за 2014 рік становив більше 10 млн гривень.

Із таким доходом у Раді 22 депутати. Найбіднішими - дохід яких менше 20 тис гривень на рік. Таких - 20 депутатів, йдеться у рейтингу УП.

Реклама:

Згідно із рейтингом, найбагатшим парламентарем є Віталій Хомутиннік, який раніше входив до складу фракції Партії регіонів і очолював комітет з питань податкової та митної політики.

Серед багатіїв Ради знайшлося місце і для засновника корпорації "Індустріальний союз Донбасу" та колишнього голови Донецької ОДА Сергія Тарути.

 До списку увійшов і бізнес-партнер олігарха Дмитра Фірташа Іван Фурсін зі статком у 30 млн гривень.

Перший бізнес-партнер та права рука президента Порошенка Ігор Кононенко у 2014 році заробив 15 млн гривень, в два раза менше, ніж 2013 року.

А ось бізнес-партнери та засновники групи "Континіум" Ігор Єремеєв і Степан Івахів наростили свої прибутки – майже 25 і 32 млн відповідно проти 11 і 18 млн в 2013 році.

Найбіднішим депутатом Верховної Ради став член президентської фракції Ярослав Лесюк, який минулого року не заробив жодної копійки.

Мінімальні доходи може похизуватися і командир батальйону "Донбас" Семен Семенченко. В його декларації зазначена сама лише зарплата – трохи більше 13 тис гривень на рік.

натисніть для збільшення  

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: