Наглядова рада "Укрнафти" затвердила дату і порядок денний зборів акціонерів

П'ятниця, 29 травня 2015, 16:36

Наглядова рада ПАТ "Укрнафта" призначила збори акціонерів на 22 липня і затвердила порядок денний, який включає зміну голови та одного з членів правління компанії.

Про це у своєму Twitter пише депутат "Блоку Петра Порошенка" Мустафа Найєм, який присутній на засіданні.

 

"Наглядова рада проголосувала за порядок денний майбутніх зборів акціонерів компанії 22 липня", - повідомив депутат.

"На наступних загальних зборах акціонерів компанії буде поставлено питання про зміну керівництва "Укрнафти", - написав Найєм на своїй сторінці в Facebook.

Реклама:

Він зазначив, що за це рішення проголосували 6 з 11 членів Наглядової ради; п'ятеро представників групи Приват висловилися категорично проти.

"І важливий момент: згідно з рішенням Наглядової ради і навіть за наполяганням самого Ігоря Коломойського, наступні збори акціонерів пройдуть теж у відкритому режимі - публічно, у присутності ЗМІ", - додав депутат.

Присутній на засіданні олігарх Ігор Коломойський пообіцяв, що він і його представники обов’язково прийдуть на збори акціонерів.

 

"Коломойський обіцяє, що він і його представники обов’язково прийдуть на збори акціонерів компанії, що не захворіють і не потраплять під машину", - написав Найєм.

У порядок денний майбутнього зібрання акціонерів внесені питання про звітність "Укрнафти" за 2014 рік, звіт Ревізійної комісії, зміна членів Наглядової ради, а також визначення дати виплат дивідендів, які вже протягом тривалого часу блокує нинішнє керівництво компанії.

Як відомо, "Укрнафта" наразі керується менеджментом Коломойського, головою правління є Пітер Ванхеке.

Нагадаємо, перед засіданням наглядової Ради Коломойський заявляв, що "Нафтогаз" винен "Укрнафті" щонайменше 50 мільярдів гривень. Він також повідомив, що готує позов проти уряду та держави Україна на 5 мільярдів.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: