"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Абромавичус обіцяє радикальну боротьбу з піратством

Четвер, 28 травня 2015, 20:53

Міністерство економічного розвитку і торгівлі готує системну реформу інтелектуальної власності.

Про це повідомляє прес-служба МЕРТ.

"Мінекономрозвитку стане майданчиком для координування спільних дій у боротьбі з піратством, задля цього відбулася зустріч із представниками медіа-ринку України", - йдеться у повідомленні.

Міністр Айварас Абромавичус наголосив, що серед основних завдань держави на шляху реформування економіки - забезпечення дієвого захисту прав на об’єкти інтелектуальної власності й подолання явища піратства, зокрема у цифровій сфері.

Реклама:

"Ми зараз готуємо комплексну та глибоку реформу в галузі інтелектуальної власності, а також вирішили стати прикладом боротьби з нелегальним програмним забезпеченням. Я веду переговори про те, як легалізувати програмне забезпечення у міністерстві", - заявив Абромавичус.

Він розповів про важливість цієї реформи для оновлення країни та переходу до інноваційної економіки - економіки продуктів із високою доданою вартістю.

"Ми пишаємося нашим людським капіталом, а повноцінний захист прав інтелектуальної власності допоможе реалізувати наш потенціал. Це уможливить розвиток високотехнологічних галузей", - зазначив Абромавичус.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: