"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Міністр розповів про втрати аграріїв на окупованих територіях

Четвер, 28 травня 2015, 16:20

Міністерство аграрної політики і продовольства заявляє про значні втрати аграріїв на окупованих територіях Криму і сходу України через недосів сільгоспкультур.

Про це на брифінгу в Кабінеті міністрів повідомив голова Мінагропроду Олексій Павленко, передає УНІАН.

"Цього року агросектор на окупованих територіях майже повністю втрачений. Аграрії зазнали дуже серйозних втрат", - сказав він.

При цьому Павленко підкреслив, що істотного негативного впливу на валовий збір урожаю в Україні це не матиме через незначні посівні площі на окупованих територіях у порівнянні з площами по всій країні.

Реклама:

За оцінками міністерства, на не підконтрольних владі територіях Донбасу знаходяться 683 тисяч гектарів посівних площ, що становить 2,6% від всіх посівних площ України. Також міністр повідомив, що на окупованих територіях Донбасу не було засіяно близько половини площ.

За його словами, посівна площа в Криму в останні роки становила 750 тисяч гектарів, з яких 135 тисяч, або 18%, зрошувалися.

У поточному році через неправильне управління системами поливу зрошувані площі скоротилися в 10 разів, у зв'язку з чим в Криму не вдалося посіяти традиційну для півострова культуру - рис на площі 13,5 тисяч га.

При цьому в Криму міністерство прогнозує зменшення виробництва зерна на 350-400 тисяч тонн.

Разом з тим Павленко розповів, що досить складна ситуація з посівною кампанією спостерігалася і на підконтрольній владі території Донбасу. Зокрема, через те, що велика кількість сільськогосподарських угідь потребує розмінуванні та ліквідації наслідків бойових дій.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: