"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Борг "Укрнафти" за ренту досягнув 5,5 мільярда - джерело

Четвер, 28 травня 2015, 14:11

Борг "Укрнафти" за ренту за видобування вуглеводнів на даний момент становить близько 5,5 мільярда гривень.

Про це "Українській правді" повідомило високопоставлене джерело у Державній фіскальній службі.

У свою чергу виконавчий директор "Нафтогазу" Андрій Пасішник повідомив "Українській правді", що ДФС наполягає на вжитті дієвих заходів керівництвом "Нафтогазу" щодо погашення цього боргу "Укрнафтою".

Пасічник назвав таку ж суму боргу.

Реклама:

УП звернулася до компанії з проханням прокоментувати цю інформацію, однак там попросили надіслати відповідний інформаційний запит на електронну пошту. Наразі редакція очікує відповіді на цей запит.

Як відомо, "Укрнафта" також відмовляється виплачувати державі 1,8 мільярда гривень дивідендів, які набігли за три роки. Кінцевий термін цієї виплати сплив ще 10 квітня. Свою відмову від виплати дивідендів компанія пояснює тим, що "Нафтогаз" у 2008 році вилучив у "Укрнафти" газу на 2,6 мільярда гривень і досі за нього не розрахувався. У "Нафтогазі" вважають цю аргументацію незаконною.

Як відомо, у вівторок підконтрольний олігарху Ігорю Коломойському менеджмент "Укрнафти" всупереч вимогам закону не дозволив ревізійній комісії розпочати перевірку фінансово-господарської діяльності компанії.

29 травня повинне відбутися засідання наглядової ради "Укрнафти". Питання про зміну менеджменту на його порядок денний не винесене.

За інформацією депутата від "Самопомочи" Вікторії Войціцької, а також власних джерел "Української правди", напередодні у будівлю "Укрнафти" прибули близько сотні бійців у камуфляжі. У самій компанії це заперечують.

Держава контролює 50%+1 акцію "Укрнафти", структури Коломойського – 42%. Компанією досі керує менеджмент Коломойського.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!