Порошенко схвалив звільнення імпорту оборонної продукції від податків та мит

Вівторок, 26 травня 2015, 20:56

Президент Петро Порошенко підписав закони щодо звільнення від податків та зборів імпорту продукції для виконання державного оборонного замовлення.

Про це повідомляє прес-служба президента.

Як зазначається, закон №365-VIII від 23 квітня 2015 року звільняє від оподаткування ввізним митом складові, що ввозяться на територію України в митному режимі імпорту для використання у виробництві продукції оборонного призначення, якщо замовником такої продукції є державний замовник.

При цьому зазначені товари не звільняються від оподаткування ввізним митом, якщо вони мають походження або ввозяться з території країни, визнаної державою-окупантом та/або державою-агресором щодо України згідно із законодавством.

Реклама:

"Президент також затвердив Закон №366-VIII від 23 квітня 2015 року "Про внесення зміни до статті 197 Податкового кодексу щодо створення сприятливих умов для забезпечення виконання державних контрактів з оборонного замовлення та договорів на постачання продукції оборонного призначення" - йдеться у повідомленні.

Документом звільняються від оподаткування операції із ввезення на територію України товарів, які використовуються у виробництві продукції оборонного призначення, якщо замовником такої продукції є державний замовник, визначений Кабінетом міністрів.

"Звільнення від оподаткування, встановлене цим пунктом, не застосовується до операцій із ввезення на митну територію України товарів, що мають походження чи ввозяться з території країни, визнаної державою-окупантом та/або визнаної державою-агресором по відношенню до України згідно із законодавством", - повідомляє прес-служба.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!