"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Міноборони: за знищення техніки бойовиків вже виплатили 14 мільйонів

Субота, 23 травня 2015, 09:49

Міністерство оборони заявляє про виплату українським військовослужбовцям понад 14 млн грн за знищення техніки бойовиків в зоні АТО.

Про це повідомляє BBC-Україна.

За словами представниці міноборони Оксани Гаврилюк, в цілому за знищену техніку і успішно виконані завдання військовослужбовцям оформили виплати на суму 15,338 млн грн.

"З цієї суми вже виплачено 14 млн 184 тисяч грн. Виплату решти нагород планується здійснити до кінця цього місяця", - сказала вона на брифінгу.

Реклама:

Крім того, за участь у бойових діях військовим виплатили 12,1 млн грн.

Постанова про виплату винагороди за знищення військової техніки сепаратистів на сході України прийняли в січні цього року.

Згідно з постановою, за знищення автомобіля бойовиків бійцям АТО доплачуватимуть 12 тисяч грн, за знищення танка - 48 тисяч грн, реактивної системи залпового вогню (наприклад "Град" або "Ураган") - 60 тисяч грн і літака - 121 тисяч грн.

Раніше до Міністерства фінансів звернулися 10 відомств, що опікуються обороною та правоохоронною діяльністю в Україні, з проханням збільшити фінансування в цілому на понад 17 мільярдів гривень.

Мінфін пообіцяв гроші знайти.

Як відомо, міністр оброни Степан Полторак написав листа прем'єру Арсенію Яценюку з проханням на 7,7 мільярда збільшити видатки на армію.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: