"ДТЕК" Ахметова готовий відстоювати законність приватизації "Дніпроенерго" у суді

Вівторок, 7 квітня 2015, 20:19

"ДТЕК" вважає звернення Генпрокуратури до суду щодо покупки енергохолдингом ПАТ "ДТЕК Дніпроенерго" спробою реприватизації і тиску, готовий відстоювати свої інтереси в міжнародних судах.

Про це йдеться в повідомленні компанії, передає "Інтерфакс-Україна".

В "ДТЕК" переконані, що підстав для перегляду результатів приватизації акцій "Дніпроенерго" - немає, вважає приватизацію законною, сплачену ціну - ринкову, а умови приватизації - конкурентними.

"У разі необхідності "ДТЕК" буде вживати всіх заходів для захисту своїх прав і законних інтересів як інвестора, включаючи звернення в міжнародні судові інстанції", - зазначають в енергохолдингу.

Реклама:

У той же час "ДТЕК" ще не отримав будь-яких повідомлень про порушення або судових позовів від імені Генеральної прокуратури України.

"ДТЕК вважає даний факт грубим порушенням фундаментальних гарантій права приватної власності, встановлених Конституцією України та міжнародним законодавством", - підкреслюється в повідомленні.

За даними прес-служби, "ДТЕК" в 2012-2015 інвестував в розвиток "Дніпроенерго" 1,8 млрд грн. Була проведена модернізація 4 енергоблоків, включаючи заміну електрофільтрів.

Нагадаємо, в 2012 році енергохолдинг "ДТЕК" Ріната Ахметова приватизував 25% акцій енергогенеруючої компанії ПАТ "Дніпроенерго" за 1 млрд 179,7 млн ​​грн.

Як відомо, Генеральна прокуратура звернулась до суду про визнання незаконним приватизації ПАТ "Дніпроенерго", ПАТ "Закарпаттяобленерго" та ПАТ "Донбасенерго".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: