"Дельта Банк" Лагуна від ліквідації хочуть врятувати двоє інвесторів

Понеділок, 6 квітня 2015, 14:36

Два інвестори претендують на передачу їм активів і пасивів "Дельта Банк".

Про це повідомляє прес-служба фінансового комітету Верховної Ради з посиланням на дані Фонду гарантування вкладів фізосіб, озвучені на спільній зустрічі членів комітету, Мінфіну, НБУ і ФГВФО.

"На сьогоднішній день є 2 заявки від приватних інвесторів для передачі їм активів і пасивів "Дельта Банку" - 3 квітня був останнім днем подачі заявок. Наскільки серйозними будуть пропозиції інвесторів, Фонду ще треба розібратися", - зазначив глава профільного комітету Сергій Рибалка.

Повідомляється, що серед заявок немає пропозицій від держави.

Реклама:

Рибалка нагадав, що в "Дельта Банку" також зависли величезні кошти державних установ і банків, тисяч вітчизняних підприємств.

За його словами, ліквідація банку буде мати негативні наслідки не тільки для нашої фінансової системи, а й для усієї економіки України.

Раніше глава Фонду гарантування вкладів Костянтин Ворушилін, озвучував кілька варіантів - створення перехідного банку на базі "Дельти" або наявність приймаючого банку по пасивах і активах.

Він також заявляв, що через махінації в "Дельті" вкладникам повернуть не всі гроші (з 16,7 млрд грн гарантованих вкладів не виплатять 1 млрд грн).

Зазначимо, що існує незаконна схема, коли великі вкладники незадовго до запровадження тимчасової адміністрації в банк дроблять свої вклади на суми до 200 тис. грн, щоб отримати відшкодування від держави.

Як відомо, "Дельта Банк" Миколи Лагуна 3 березня 2015 року був віднесений НБУ до категорії неплатоспроможних.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: