"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

НБУ і Deloitte готуються до приходу PayPal в Україну - ЗМІ

Понеділок, 6 квітня 2015, 10:49

Національний банк України і компанія Deloitte готують підгрунтя до приходу PayPal в Україну.

Про це пише Аin.ua.

Як пише видання, багато українських підприємців нарікають на те, що в країні повноцінно не працює популярна платіжна система PayPal.

На підтримку запуску системи в Україні вже збиралися підписи, а в 2011 навіть трапилося щось подібне фальстарту: користувачі "засікли" зміни до тарифної політики PayPal, з яких нібито випливало, що сервіс включить прийом грошей для України, але прес-служба компанії назвала ці дані помилкою.

Реклама:

За словами відомого підприємця та інвестора Іллі Кенігштейна прихід PayPal в Україну не тільки допоможе бізнесу, але і послужить хорошим знаком для світової спільноти.

На думку Кенігштейна, для цього є три основні перепони: застаріле законодавство з анахронізмами начебто мокрих печаток, антілоббізм з боку місцевих фінансових структур, які бояться заходу на ринок нового гравця, а також величезні масштаби фінансового шахрайства.

Якщо розібратися хоча б з частиною з них, у PayPal не залишиться відмовок.

"Я звернувся до Владислава Рашкована (член правління НБУ) і він зацікавився проблемою. Ми домовилися про те, що IT і фінансовому співтовариству потрібно подумати над тим, як саме гармонізувати українське законодавство, щоб у PayPal не було більше причин до нас не заходити", - розповів підприємець.

Потім Кенігштейн звернувся в Deloitte, і вони погодилися попрацювати над дорожньою картою, пише видання.

У Deloitte відзначають, що за результатами минулого року PayPal обслуговував 162 млн рахунків і забезпечив розрахунки на суму понад 200 млрд доларів - це всесвітньо визнане інфраструктурне рішення, яке не представлено в нашій країні.

Вихід системи в Україну стане символом сприятливих змін у фінансово-технологічній інфраструктурі країни, вважає директор департаменту корпоративних фінансів Deloitte Олексій Аристов, який координує роботу над дорожньою картою.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!