"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Газ України" подала позов проти підприємств Фірташа на 5,7 мільярда

Четвер, 30 квітня 2015, 17:33

"Газ України", дочірня компанія НАК "Нафтогаз України", 28 квітня подала до суду позов про заподіяння збитків підприємствами групи Ostchem на загальну суму 5,7 млрд гривень.

Про це повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-службі держхолдингу.

За її даними, вказана сума складається з боргу за поставлений "Газом України" підприємствам Ostchem газ в 2010-2011 роках і неоплачений до теперішнього часу, а також з недоотриманих компанією доходів.

Зокрема, на "Рівнеазот" прпадає 1,0 млрд гривень заборгованості і 0,7 млрд гривень недоотриманих доходів; на черкаський "Азот" - 0,5 млрд гривень і 0,4 млрд гривень; на концерн "Стирол" (Горлівка Донецької обл.) - 1,0 млрд гривень і 0,7 млрд гривень; на "Сєверодонецький" Азот "- 0,8 млрд гривень і 0,6 млрд гривень.

Реклама:

У НАК також нагадали, що Печерський райсуд Києва задовольнив клопотання слідства про накладення арешту на природний газ в обсязі 499,1 тисяч кубометрів, який зберігається в сховищах ПАТ "Укртрансгаз" і належить підприємствам групи компаній Ostchem.

Зокрема, накладається арешт на 442,2 млн кубометрів газу "Сєверодонецького" Азоту ", 49,4 млн кубометрів газу "Рівнеазоту", 7,5 млн кубометрів газу "Стиролу", а також 0,0001 млн кубометрів газу черкаського "Азоту".

Суд також зобов'язав "Укртрансгаз" прийняти на відповідальне зберігання зазначені обсяги газу і заборонив будь-яке розпорядження ним, у тому числі продаж або передачу.

Вартість газу, на який накладено арешт, згідно з цінами, встановленими поки НКРЕКУ, становить 3,6 млрд гривень.

Як повідомлялося, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк 30 квітня заявив, що МВС відкрило кримінальне провадження за фактом злочинної змови працівниками НАК "Нафтогаз України" і компанією Ostchem, в результаті якого державі завдано збитки у розмірі 5,7 млрд гривень.

Яценюк також заявив, що Генпрокуратура і МВС просять суд заарештувати 500 млн кубометрів газу групи Ostchem.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: