"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Ахметова назвали безпідставними звинувачення у монополізмі

Четвер, 30 квітня 2015, 15:04

ДТЕК не допускав і не допускає антиконкурентних дій на ринках вугілля та виробництва електроенергії.

Про це йдеться у повідомленні компанії.

Як зазначається, у відношенні ДТЕК немає санкцій або розслідувань за фактами порушень даних норм закону.

"Відповідно до законодавства України, ДПЕК не є монополістом. Всі свої активи ДПЕК придбав в повній відповідності з законом. Проведено оцінку ринкового становища компанії, що підтверджує, що концентрація активів не призводить до монополізації чи суттєвого обмеження конкуренції в галузі", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

У компанії відзначили, що регулятор і профільне міністерство має право направити до Антимонопольного комітету прохання про початок розслідування факту зловживання гравцями ринку своїм становищем.

"Ми публічно звертаємося до Міністерства енергетики та вугільної промисловості ініціювати подібне розслідування, щоб раз і на завжди поставити крапку в цій безпідставній дискусії", - заявили в компанії.

"У випадку, якщо розслідування доведе, що концентрація активів ДТЕК порушує вимоги закону, існує два можливих рішення відповідно до загальноєвропейської практики: державне регулювання нас як монополіста або продаж частини активів на відкритому конкурсі із залученням міжнародних радників. Ми готові до обох варіантів", - зазначає прес-служба.

Раніше міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин заявив, що питання монополізму енергохолдингу "ДТЕК" на українському ринку вугілля і теплової генерації має вирішувати Антимонопольний комітет України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!