В окупованому Криму почали функціонувати карти Visa і Mastercard банків РФ

Четвер, 30 квітня 2015, 14:06

Клієнти низки російських банків, що не мають відділень і банкоматів у Криму, отримали можливість знімати гроші з карт міжнародних платіжних систем Visa і Mastercard у кримських банкоматах і відділеннях інших російських банків.

Про це повідомив кримський аналітик фінансового ринку Олександр Борисов, передає "Інтерфакс-Україна".

За його словами, це стало можливо у зв'язку з переведенням внутрішньоросійських транзакцій на обробку в операційно-кліринговому центрі Національної системи платіжних карт (НСПК),

"Перехід поки що не завершено, тому таку послугу поки що надає лише частина банків, що працюють у Криму, і скористатися нею можуть клієнти не всіх російських банків. Наприклад, мені вдалося зняти у банкоматі Російського національного комерційного банку гроші з картки Mastercard, випущеної Сбербанком. Але зняти в тому ж банкоматі гроші з карти Visa, емітованої невеликим російським банком, - Мастбанком, я не зміг", - сказав Борисов.

Реклама:

Як відомо, міжнародні платіжні системи Visa і Mastercard припинили обслуговувати свої карти в Криму наприкінці січня поточного року у зв'язку із санкціями, введеними урядом США і країнами Євросоюзу.

Жителі регіону могли знімати гроші з карткових рахунків тільки у відділеннях і банкоматах банків, що емітували карти.

Найбільші російські банки не мають відділень і банкоматів у Криму, тому їхні клієнти не могли зняти гроші зі своїх карт Visa і Mastercard, перебуваючи на півострові.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: