"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"ДТЕК" Ахметова перешкоджав розвитку вугільної видобутку на заході України - ЗМІ

Неділя, 26 квітня 2015, 10:05

Створені схеми поставок вугілля з Донбасу є причиною занепаду Львівсько-Волинського басейну, за рахунок якого можливо майже повністю забезпечити потреби ТЕС Західного регіону.

Про це йдеться в матеріалі на ZN.UA.

"Навіть якби не почалася війна, задіяна з 2011 року схема поставок вугілля з Донбасу призвела б до занепаду Львівсько-Волинського вугільного басейну після приватизації "Західенерго" компанією "ДТЕК". Лише з недавнього часу все видобуте із шахт цього басейну вугілля почали відвантажувати на найближчі Бурштинську і Добротвірську теплові електростанції", - зазначає видання.

Як повідомляється, під час проектування басейну передбачалося його взаємодія з зазначеними ТЕС, розташованими у Львівській та Івано-Франківській областях, які на той час входили до складу ВАТ "Західенерго".

Реклама:

Однак з 2011 року видобуток вугілля в Львівсько-Волинському басейні різко скоротився і в останні роки становив лише 2% від всеукраїнського.

Як відомо, в 2011 році "Західенерго" в результаті приватизації перейшло до складу компанії "ДТЕК", що належить Рінату Ахметову, як і більшість приватизованих шахт у Донецькій і Луганській областях.

"Але чомусь видобуток вугілля шахтами Львівсько-Волинського басейну не зацікавив "ДТЕК". Навпаки, з часу приватизації "Західенерго" навіть в Західний регіон України з Донбасу щорічно завозили 4-5 млн т вугілля. Хоча витрати на транспортні перевезення при цьому становили 400-500 млн грн щорічно", - йдеться в матеріалі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!