Google виходить на ринок бездротового зв'язку

Четвер, 23 квітня 2015, 13:11

Американська компанія Google виходить на ринок бездротового зв'язку.

Про це випливає із заяви в її офіційному блозі, пише Прайм.

Компанія повідомила про запуск нової послуги під назвою Project Fi.

Вона передбачає надання послуг голосового зв'язку, sms і мобільного інтернету на LTE-мережах операторів Sprint і T-Mobile. Перемикання між мережами буде проводитися автоматично залежно від рівня сигналу.

Реклама:

Сервіс також буде автоматично підключати телефон до відкритих точок Wi-Fi. Спочатку послуга зв'язку буде доступна лише власникам смартфонів Nexus 6.

Компанія пропонує клієнтам єдиний тарифний план за бездротовий зв'язок, в рамках якого користувач отримує можливість робити необмежену кількість дзвінків і обмінюватися повідомленнями, використовувати мобільний телефон як точки доступу Wi-Fi більш ніж в 120 країнах за 20 доларів на місяць.

Крім того, Google пропонує клієнту оплачувати від одного до 10 гігабайт мобільних даних на місяць, за кожен гігабайт компанія буде стягувати по 10 доларів щомісяця. При цьому інтернет-гігант обіцяє повернути клієнту кошти за невикористані дані.

Google повідомляє, що телефонний номер абонента буде прив'язаний до "хмарного" сервісу, тому абоненти зможуть спілкуватися за допомогою месенджера Hangouts, використовуючи практично будь-який портативний пристрій, прив'язане до аккаунту користувача. Так, якщо користувач забув телефон вдома, то він зможе скористатися послугами зв'язку з планшета або ноутбука.

Сервіс почне роботу лише за запрошеннями. Майбутні клієнти Google можуть запросити запрошення на отримання послуги на сайті компанії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: