"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

МВС буде співпрацювати з Microsoft у сфері кібербезпеки

Четвер, 2 квітня 2015, 20:43

Компанія "Майкрософт Україна" та Міністерство внутрішніх справ України підписали Меморандум про взаєморозуміння, який закріплює взаємну зацікавленість у співпраці в галузі захисту даних, інформаційної та кібербезпеки.

Про це йдеться у прес-релізі "Майкрософт Україна".

Як зазначається, меморандум стане фундаментом для підписання подальших угод, у рамках яких МВС і фахівці Microsoft спільно працюватимуть над посиленням кібербезпеки відомства, зокрема, компанія готова надавати інформаційну підтримку та консультації з продуктів і сервісів Microsoft, а також допомогу в ідентифікації та боротьбі з загрозами інформаційній безпеці.

"Сторони також обговорили перспективи розширеного співробітництва в рамках програми операційної та технічної підтримки найвищого класу Microsoft Premier Support, а також підписання Міністерством угоди про співробітництво з питань безпеки", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

За такою угодою Microsoft вже співпрацює з Держспецзв'язку України, надаючи доступ до вихідного коду і технічних даних про програмне забезпечення, сервісів і служб Microsoft, а також можливість оцінювати їх безпеку і цілісність шляхом тестування в Центрі прозорості Microsoft.

"Співпраця зі світовим лідером дозволить Міністерству налагодити ефективну систему захисту від кіберзагроз та оперативного реагування на атаки", - підкреслив заступник міністра внутрішніх справ України з питань європейської інтеграції Тигран Авакян.

З 2003 року в Україні працює компанія "Майкрософт Україна", до завдань якої входить розвиток ринку програмного забезпечення, а також впровадження і локалізація новітніх технологій на території України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: