Швейцарія почала процес повернення Україні грошей чиновників Януковича

П'ятниця, 17 квітня 2015, 10:37

Швейцарія задовольнила запит про надання правової допомоги Україні щодо заблокованих фінансових коштів, пов'язаних з режимом колишнього українського президента Віктора Януковича.

Про йдеться у статті "Швейцарія почала процес повернення Україні грошей "сім'ї" Януковича".

"Федеральне відомство юстиції задовольнило прохання, що надійшло від канцелярії генерального прокурора України, про надання правової допомоги у справі заморожування активів, що належать високопоставленим представникам з оточення колишнього президента України Віктора Януковича, і видала ордер на вилучення банківських записів", – сказав представник відомства Фолко Галлі.

Галлі підкреслив, що відомство не володіє будь-якою інформацією про обсяг активів, які були заморожені.

Реклама:

Це перший випадок, коли представники швейцарської юстиції винесли позитивне рішення за юридичним запитом у "справі Януковича", додав Галлі.

Швейцарія була однією з перших країн, що заморозили активи колишнього президента України, а також 30 інших людей з його оточення.

На рахунках людей Януковича було принаймні 170 млн швейцарських франків (швейцарське видання Neue Zürcher Zeitung подає інші дані – від 100 млн до 160 млн франків). Тоді ж почалося розслідування щодо можливого відмивання грошей, здійсненого екс-президентом та його сином. Окрема справа проти Януковича і людей з його оточення ведеться в Женеві.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: