"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У низці регіонів з травня підвищать тарифи на воду для населення

Четвер, 16 квітня 2015, 15:42

Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, збільшила з 1 травня 2015 року тариф на воду для населення.

Відповідне рішення комісія прийняла на засіданні 16 квітня, з урахуванням зростання вартості електроенергії та валютних кредитів низки водоканалів, повідомляє УНІАН.

Підвищення становитиме від 4% до 6,5 разу залежно від водопостачального підприємства. Комісія переглянула тариф 17 водоканалів, розподіливши їх на дві групи: підприємства з кредитами та без кредитів.

Згідно з матеріалами НКРЕКУ, у першій групі два водоканали: "Миколаївводоканал", для якого тариф на водопостачання підвищений до 4,84 грн/куб. м (на 5,7%), водовідведення - до 3,83 грн (на 5%), а також Новоград-Волинське виробниче управління водно-каналізаційного господарства із підвищенням тарифу на водопостачання до 7,24 грн (на 112%), водовідведення - до 12,02 грн (на 187%).

Реклама:

У другій групі 17 підприємств, для яких тариф на послуги з водопостачання та водовідведення для населення зріс від 4% до 6,5 разу.

У цю групу входять "Жовтоводський водоканал", "Вишневськводоканал", "Ірпіньводоканал", "Чугуєввода", "Лисичанськводоканал", Дніпродзержинський "Міськводоканал", Рубіжанське виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства, "Таун сервіс" (Сєвєродонецьк), "Придніпровська залізниця", КП "Водопостачання Вознесенська", "Біологічні очисні споруди" (Вознесенськ), "Котовськводоканал", "Аульський водовід", "Дирекція Криворізького гірничо-збагачувального комбінату окислених руд", а також Славутське управління водно-каналізаційного господарства.

Як повідомлялося, 26 березня Національна комісія, що здійснює держрегулювання у сфері енергетики і комунальних послуг підвищила тарифи на воду для населення з 1 травня на 4-100% залежно від конкретного водопостачального підприємства.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: