Українцям обіцяють можливість оформляти онлайн угоди продажу землі

Субота, 11 квітня 2015, 14:03

Держгеокадастр планує кардинально поліпшити сервіси та підвищити якість послуг, які Служба надає людям.

Про це в інтерв'ю ZN.UA. розповів глава Служби геодезії, картографії та кадастру Максим Мартинюк, призначений на цю посаду в березні 2015 року.

"Якісний ривок в сервісах - однозначно пріоритет, оскільки він має на увазі ще й боротьбу з побутовою корупцією. Люди не повинні здригатися, коли їм доводиться мати справу з Держгеокадастром. Сервіси будуть максимально спрощені, максимально стиснуті в часі, максимально деперсоналізіровани", - пообіцяв Мартинюк.

Одне з перших завдань, по его словами, це екстериторіальність.

Реклама:

"Наприклад, у мене є земельна ділянка у Вінницькій області, і ось я, волею обставин переїхав до Києва, припустимо, захотів її продати. Щоб оформити угоду, зараз мені потрібно їхати до Вінниці до кадастрового реєстратора, брати витяг у нотаріуса. Це нераціонально, особливо враховуючи, що і покупець, і продавець перебувають умовно в Києві", - розповів про плани Мартинюк.

Планується, що максимальна кількість адмінпослуг, що надається Держгеокадастром буде переведені в електронний вигляд.

"Можна або йти до кадастрового реєстратора, або оформити всі онлайн. От як ви вважаєте, як ми поступимо? Та дуже просто, ми дамо людям обидві можливості!" - пообіцяв чиновник.

Він повідомив, що за перші два дні роботи він створив робочі групи за всіма напрямками і поставив перед їх керівниками завдання максимального спрощення процедур і розвороту обличчям до людей.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: