"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"МТС-Україна" продала фіксований бізнес компанії Ахметова

Середа, 1 квітня 2015, 16:08

Компанія "МТС Україна" підписала договір про продаж частини фіксованого бізнесу оператору Vega (ПрАТ "Фарлеп-Інвест", належить СКМ Ріната Ахметова).

Про це йдеться у повідомленні компанії.

Сума угоди не розголошується. Раніше учасники ринку оцінювали ринкову вартість активів "Комстара" на рівні 32 млн гривень.

Мова йде про активи компанії "Комстар Україна", які були інтегровані в структуру МТС кілька років тому.

Реклама:

"Комстар-Україна" працює в Одесі з 1996 року. У жовтні 2009 року МТС оголосила про покупку контрольного пакету акцій (50,91%) компанії "Комстар-Україна".

У 2010 році почався процес ребрендингу компанії. В кінці 2011 року "Комстар-Україна" спільно з МТС запустила в Києві першу ділянку мережі проводового швидкісного інтернету для комерційної експлуатації. Компанія також надає послуги в Іллічівську.

"МТС Україна" надає на цій мережі послуги широкосмугового фіксованого доступу в Інтернет і фіксованої телефонії абонентам в Одеській області та Києві. У цій мережі близько 18 тисяч абонентів, з них близько 7 тисяч абонентів користуються послугою інтерактивного інтернет ТВ IPTV.

"Бізнес фіксованої телефонії та Інтернет-доступу для масового сегмента не є профільним для компанії. Напередодні активного будівництва 3G-мережі продаж фіксованого бізнесу дозволить "МТС Україна" зосередитися на основній діяльності - мобільному зв'язку, зокрема, на наданні послуг швидкісної бездротової передачі даних" , - йдеться в повідомленні компанії.

Згідно з умовами договору, "МТС Україна" обслуговуватиме абонентів фіксованого доступу в Інтернет до 30 квітня, фіксованої телефонії - до 30 червня 2015 року.

Умови обслуговування та надання послуг абонентам в цей період не змінюються.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: