Суд не дозволив викинути Ставицького із спільного газового бізнесу

Середа, 1 квітня 2015, 09:42

Компанія "Голден Деррік" відсудила свою частку у полтавській фірмі "Газ Ресурс".

Про це йдеться в рішенні Господарського суду Полтавської області від 19 березня, пишуть "Наші гроші".

Згідно зі статутом ТОВ "Компанія "Газ Ресурс", його засновниками є ТОВ "Голден Деррік" із вкладом до статутного капіталу у розмірі 600 гривень, що становить 60% статутного капіталу підприємства, та ТОВ "Геотехконсалтинг" із вкладом у розмірі 400 гривень (40%).

У червні 2014 року було проведено загальні збори учасників, на яких було прийнято рішення про виключення зі складу учасників "Газ Ресурсу" компанії  "Голден Деррік", про зменшення розміру статутного капіталу "Газ Ресурсу" до 400 гривень таким чином, щоб 100% почало належати "Геотехконсалтингу", і про затвердження, підписання та реєстрацію нової редакції статуту товариства відповідно до вказаних змін.

Реклама:

"Голден Деррік" звернувся до суду з вимогою скасувати рішення зборів, новий статут і правки, внесені в реєстраційні дані фірми "Компанія Газ Ресурс" - оскільки як співзасновник фірми на зборах присутній не був.

Із протоколу зборів було з’ясовано, що на зборах справді був присутній один учасник - "Геотехконсалтинг"  - і що він приймав рішення виходячи з того, що має 100% голосів.

Як зазначено в матеріалах судової справи, згідно з законодавством рішення про виключення учасника зі складу товариства приймається за умови голосування учасників, які володіють у сукупності більш як 50% загальної кількості голосів учасників товариства.

Таке рішення загалом може прийматися за відсутності самого учасника - наприклад за умови, що він систематично не виконує або неналежним чином виконує обов’язки або перешкоджає своїми діями досягненню цілей товариства. Однак у будь-якому разі кількість голосів визначається пропорційно до частки в статутному фонді.

Відтак суд визнав збори такими, що проведені без кворуму, а отже прийняті рішення є недійсними, так само як і нова редакція статуту. Разом з тим станом на дату публікації цієї новини у ЄДР єдиним власником "Газ Ресурс" усе ще був зазначений "Геотехконсалтинг".

Нагадаємо, фірма "Голден Деррік" пов’язана з екс-міністрами Миколою Присяжнюком, Едуардом Ставицьким і екс-нардепом від Партії регіонів Юрієм Іванющенком.

Згідно з даними ЄДР, компанія "Газ Ресурс" займається видобутком нафти й газу, а також розвідувальним бурінням, діяльністю в сфері геології та геодезії – саме ви цих сферах розвивав свій бізнес Едуард Ставицький, який по черзі очолював Дерслужбу геології та надр, Мінекології та Мінпаливенерго.

В 2012 році "Газ Ресурс" отримав дозвіл на розробку Морозівської газової площі в Полтавській області. Компанія "Геотехконсалтинг" належить полтавському бізнесмену Івану Зезекалу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: