"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Ахметова заявляють про законну приватизацію "Укртелекому"

Понеділок, 9 березня 2015, 17:37

СКМ, підконтрольна найбагатшому українцю Ринату Ахметову, запевнила, що діяла в правовому полі під час приватизації "Укртелекому".

Про це пише "Дело".

Спеціальна контрольна комісія Верховної Ради з приватизації вирішила перевірити передачу в приватні руку найбільших підприємств країни.

Серед них "Укррудпром", "Укртелеком", "Київенерго", Київський водоканал, а також всі облгази і обленерго, Одеський припортовий завод, всі морські порти, підприємства агропромислового комплексу і землі Академії наук.

Реклама:

У 2010 році "Укртелеком" на приватизаційному конкурсі придбав за номінальною вартістю єдиний учасник - австрійська компанія EPIC. Тоді Україну очолював Віктор Янукович, який втік в Російську Федерацію в минулому році.

Потім EPIC перепродала цей актив СКМ, якою володіє донецький мільярдер Ринат Ахметов.

В "Систем Кепітал Менеджмент" виданню заявили, що придбали монополіста фіксованого зв'язку з "других рук".

"Компанія СКМ не приватизувала ПАТ "Укртелеком", а купувала у законного власника, а значить, є добросовісним набувачем", - зазначили в прес-службі.

У СКМ підкреслили, що неухильно "виконують всі зобов'язання, прописані в приватизаційному договорі". Компанія заявила про свою готовність співпрацювати з офіційними представниками держави щодо виконання приватизаційних зобов'язань.

"Однак, хотілося б звернути увагу на відсутність будь-яких зауважень з боку Фонду держмайна як сторони приватизаційного договору", - зазначили в прес-службі керуючої компанії Рината Ахметова.

Згідно з приватизаційним зобов'язаннями, "Укртелеком" повинен був побудувати і передати у державну власність урядову мережу спеціального призначення.

Оператор заявив про завершення робіт, але отриманий результат не влаштував Держспецзв'язок. У відомстві заявили, що створену "Укртелекомом" інфраструктуру фізично неможливо відокремити від мережі оператора.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: