Українцям відмовили в реструктуризації валютних кредитів

Четвер, 5 березня 2015, 19:57

Одним із пунктів нового меморандуму із МВФ, де Україна просить надати їй розширену програму фінансування на 17,5 млрд доларів, є зобов’язання президента України застосувати право вето у випадку ухвалення Радою закону про реструктуризацію валютних кредитів.

Про це йшлося на засіданні комітету Верховної Ради з питань фінансової політики і банківської діяльності, передає прес-служба комітету.

Під час засідання, члени фінансового комітету за участі представника НБУ та "Кредитного майдану" обговорили висновки експертів МВФ щодо проекту закону "Про реструктуризацію кредитних зобов'язань з іноземної валюти в національну валюту України - гривню".

"На додаток до вкрай негативних висновків експертів МВФ представник НБУ повідомив, що одним із пунктів нового меморандуму із МВФ, де Україна просить надати їй розширену програму фінансування на 17,5 млрд доларів, є зобов’язання президента України застосувати право вето у випадку ухвалення Радою закону про реструктуризацію валютних кредитів", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Як зазначається, згідно меморандуму із МВФ, держава не має втручатися у двосторонні переговори між позичальниками і банками щодо реструктуризації валютних іпотечних кредитів.

"Ми готові внести ці законопроекти. Але ми отримаємо стовідсоткове вето президента. Ви бачили, як це сталося із законом про посилення мораторію на заборону стягнення єдиного житла валютних позичальників", - заявив голова комітету Сергій Рибалка.

"Ми двічі проголосували за цей закон. І отримали вето, яке не змогли подолати. Ми не популісти, аби розглядати законопроекти лише для демонстрації діяльності. І нам, і валютним позичальникам потрібен конкретний результат", - додав він.

У прес-службі також повідомили, що учасники засідання домовились провести додаткові консультації з цього приводу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!