Тендер на обслуговування ІТ-хмари "Укрпошти" знову спровокував скандал

Четвер, 5 березня 2015, 19:29

ТОВ "Анте Медіам" (датацетр "Парковий") в черговий раз виграло тендер на ІТ-обслуговування "Укрпошти" (організація хмарних обчислень) на 2015 рік.

Про це повідомив у себе на Facebook гендиректор De Novo Максим Агєєв.

Ця компанія також була учасником цього тендеру. Як заявив ЕП Агєєв, наприкінці лютого відбулося розкриття конвертів з пропозиціями.

"Воно транслювалося в прямому ефірі на Youtube і показало наступне: ТОВ "Де Ново" - 6 063 000 гривень, ТОВ "Анте Медіам" - 6 700 000 гривень, "Датагруп" - 7 190 000 гривень, ДП "Е-Консалтинг" - 10 853 317 гривень", - написав він у Facebook.

Реклама:

Агєєв порахував, що його компанія повинна була виграти як та, яка зробила найменшу за ціною пропозицію.

"Але пізніше ми отримали повідомлення, що у нас немає технічної специфікації. Хоча у нас вона була. Це і є суть комерційної пропозиції. Спробували зв'язатися з тендерною комісією. Ніхто не відповідає", - розповідає Агєєв.

В результаті 5 березня ДЦ "Парковий" був оголошений переможцем конкурсу. Заступник директор а "Парковий" Денис Бурдук заявив журналісту ЕП, що його компанія вже не розраховувала на перемогу після розкриття конвертів на тендерній комісії.

Тим часом Агєєв повідомив, що його юристи вже готують скаргу з проведення тендера в Мінекономіки.

Відзначимо, що "Парковий" також переміг у тендері на обслуговування хмари для "Укрпошти" на початку 2014 року. Тоді вартість майже річного контракту становила 17,09 млн гривень.

Агєєв тоді заявляв, що De Novo могло б запропонувати рішення в 6-8 разів дешевше. У тендері 2015 року різниця пропозиції в ціні між De Novo та "Парковим" виявилася не настільки значною.

Нагадаємо, "Парковий" розташований на Парковій алеї під вертолітним майданчиком.

Згідно з даними Єдиного державного реєстру, по 35% в статутному фонді "Анте Медіам" належать директору підприємства Віталію Філатову і офшорній компанії DB Venture Investments LTD (Кіпр). Решта 30% - "Топ Системс", власником якої є заступник директора "Паркового" Денис Бурдук.

Початковим інвестором "Анте Медіам" виступила компанія "Амадеус Ко" (засновники - Олександр Хом'як і британський офшор Fineroad Business Llp), що побудувала на Парковій алеї, біля Верховної Ради, будівлю Центру адміністративно-ділової авіації, на першому поверсі якого розташувався дата-центр "Парковий", який належить їй.

Філатов спочатку володів лише 1%. Раніше він займався регіональним телекомунікаційним бізнесом в Донецьку, а Денис Бурдук був директором компанії "Топ НЕТ" (зараз дочірня структура "Датагруп").

Як повідомляло в лютому 2014 року видання "Наші Гроші", до будівництва вертодрому і дата-центру на Парковій причетна компанія "Танталіт".

На землі, яка належить цій компанії, побудована резиденція "Межигір'я" Віктора Януковича. Про це свідчать документи, знайдені активістами в "Межигір'ї" 22 лютого після втечі Януковича.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: