Коломойський про дивіденди "Укрнафти": Ніколи не отримаєте

Четвер, 5 березня 2015, 16:44

Голова Дніпропетровської ОДА олігарх Ігор Коломойський каже, що не буде платити дивіденди акціонерам "Укранфти", мотивуючи це тим, що "Нафтогаз" не платить йому за видобутий газ.

Про це він сказав на засіданні Спеціальної контрольної комісії з питань приватизації 4 березня.

"Ніколи не отримаєте", - сказав Коломойський про дивіденди.

За його словами, "Нафтогаз" повинен "Укрнафті" за поставку 10,5 млрд кубометрів газу:

Реклама:

"10,5 млрд кубометрів вони вкрали газу. Це вони у себе на балансі відобразили як газ невідомого виробника. Тобто "Укрнафта" видобула газ, заплатила ренту, всі витрати, газ потрапив в газотранспортну систему, і вони собі записали в прихід" невідомий виробник", - сказав Коломойський.

"Цей "невідомий виробник" по 2 млрд на рік додавав газу і подавав у цю систему, а вони його благополучно під виглядом статті бюджету 50% + 1 акція мають право віддавати населенню за цінами, встановленими НКРЕ", - сказав олігарх.

"Але ви думаєте, вони нам за цінами НКРЕ заплатили? За 300-400 грн, вони нам ні копійки не заплатили. Якщо ми візьмемо за собівартістю того часу, це близько 40 млрд грн. От якщо мені повернуть хоча б 10 з них, я заплачу дивіденди не тільки державі, а й дивіденди приватним акціонерам. Вони - це зокрема і я, в тому числі ", - сказав Коломойський.

Пізніше в коментарі "Українській правді" він також дав зрозуміти, що зміна менеджменту в "Укрнафті" не позбавить його контролю над підприємством:

"Так бельгієць або грузин рівно через тиждень будуть моїми. Знаєте чому? Тому що я конструктивний і роблю все для цього підприємства. Тому що я в цьому підприємстві, щоб заробити собі гроші і попутно державі", - сказав Коломойський.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!