"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Аграрний фонд хоче прив'язати закупівельні ціни на зерно до курсу валют

Середа, 4 березня 2015, 17:06

Аграрний фонд має намір прив'язати кінцеві ціни на зерно за форвардними контрактами до курсу іноземних валют.

Про це на прес-конференції сказав тимчасово виконуючий обов'язки голови правління Аграрного фонду Андрій Радченко, передає УНІАН.

За його словами, сьогоднішня ціна закупівлі продовольчої пшениці у 2,5 тисяч гривень за тонну є несправедливою. На думку Радченка, справедливішим буде формування закупівельної ціни, виходячи з ціни пшениці на зовнішніх ринках і курсу долара.

"Ціна 2,5 тисяч гривень на сьогоднішній день і, відповідно, можлива ціна в період збирання врожаю несправедлива і набагато вища сьогодні... За нашими експертними підрахунками, які базуються на аналітичних даних Чиказької біржі та внутрішніх трейдерів, прогнозна ціна пшениці - це ціна у 190-200 доларів", - сказав він.

Реклама:

"Виходячи з прогнозної ціни пшениці та курсу долара, ми збільшуємо розрахункову ціну за форвардними контрактами до 5 тисяч гривень, 5,2-5,3 тисяч гривень на третій-другий клас", - додав Радченко.

Він також зазначив, що Аграрний фонд планує збільшити передоплату за форвардними закупівлями з 50% до 65%.

"Ми хочемо контрактувати 2/3, або 65% від прогнозної ціни", - повідомив голова правління.

Радченко також нагадав, що під час першого етапу форвардних закупівель 2015 року Аграрний фонд законтрактував 781 тисяч тонн зернових, з яких 752 тисяч тонн становила пшениця другого і третього класу.

При цьому керівник Аграрного фонду уточнив, що загальний обсяг закупівель становитиме 1,2 млн тонн зерна, з яких близько 200 тисяч тонн - за спотовими закупівлями.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!