"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Глава Південно-Західної залізниці збудував собі приватний комплекс, зруйнувавши санаторій

Середа, 4 березня 2015, 14:34

Очільник Південно-західної залізниці Олексій Кривопішин збудував приватний комплекс відпочинку "Olimpic village" на землі, яка призначалася для відпочинку залізничників.

Будівництво проводили співробітники залізниці з використанням залізничних коштів, з’ясувала телепрограма "Наші гроші".

Комплекс побудований на 11 гектарах землі у с.Ходосіївка, поблизу Києва. Раніше на цьому місці була база оздоровлення, яка належала державному підприємству "Український центр обслуговування пасажирів на залізничному транспорті" (УЦОП).

Як пише видання, це підприємство - реорганізований в 1993 році Центральний залізничний вокзал Південно-Західної залізниці. З 2010 року УЦОП реорганізували у відокремлений підрозділ Південно-Західної залізниці, після чого державне підприємство закривають.

Реклама:

Керівником Південно-Західної залізниці з 2002 по 2010 рік практично весь час є Олексій Кривопішин. Раніше він очолював УЦОП.

У березні 2010 ДП "УЦОП" ліквідовують, а майно ДП отримує однойменне акціонерне товариство "УЦОП". Першим керівником приватного УЦОПу значиться Олексій Кривопішин, а нині 70% акцій належать ТОВ "Солід-актив".

Першозасновницями цієї фірми були дружина Олексія Кривопішина Любов Бєлова та дочка Марія.

У перелік "переданого" майна потрапила і база відпочинку у с.Ходосіївка, земельна ділянка поблизу Києва належала ДП "УЦОП". В 2004 році договір оренди на цю ділянку з Київською обласною адміністрацією укладає вже ЗАТ "УЦОП".

З цього моменту будівництво веде вже приватна компанія родини Олексія Кривопішина. Але за свідченнями працівників залізниці, будують усе одно співробітники Південно-Західної залізниці із використанням державних матеріалів та коштів. У доповідній прораба будівельного управління йдеться про вивантаження підрозділом Південно-Західної залізниці 44 вагонів (3092 тонни) щебеню на місці будівництва майбутнього комплексу відпочинку.

"З липня 2006 року щебінь почали використовувати для виробництва, але замовник заявив, що це їх щебінь, а фактично він у мене на підзвіті, і в мене його не відписують, хоча беруть для проведення робіт. У нинішній час у мене в підзвіті по об’єкту "База оздоровлення" с. Ходосіївка числиться 1324 м. куб. щебню на суму 43 799 грн, якого наявності нема", - йдеться у документі.

Нинішній керівник управління залізничних будівельників, Олександр Миколюк, розповів програмі "Наші гроші", що весь залізничний щебінь, який використали для будівництва комплексу Кривопішина, на Південно-Західній залізниці просто списали.

Миколюк запевняє - Південно-Західна залізниця роками працює на приватний комплекс Кривопішина.

Як відомо, 4 березня Уряд відсторонив від виконання обов'язків директора Південно-Західної залізниці Олексія Кривопішина і просить правоохоронців порушити проти нього кримінальну справу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!