Австралія офіційно ввела нові санкції проти Росії

Вівторок, 31 березня 2015, 09:26

Розширені економічні санкції відносно Росії, про які було оголошено у вересні 2014 року, у вівторок вступили в силу Австралії.

Про це йдеться в заяві, опублікованій на офіційній сторінці міністра закордонних справ країни Джулія Бішоп, передають РІА Новини.

Обмеження стосуються фінансової сфери, торгівлі озброєнням та обладнанням для розвідки і видобутку нафти, а також інвестицій в інфраструктуру.

За словами Бішоп, розширені санкції збігаються з санкціями, введеними щодо РФ ЄС, Канадою та США.

Реклама:

Як йдеться в заяві, дані санкції доповнюють адресні фінансові санкції, а також заборону на в'їзд на територію держави ряду осіб, які були введені в червні і вересні 2014 року.

"Розширені санкції стосуються обмежень на експорт та імпорт озброєнь і супутніх матеріалів, експорт в Росію певного обладнання для розвідки і видобутку нафти, експорт в Крим і Севастополь певного обладнання для енергетичного сектору та видобувної галузі, на використання ряду фінансових інструментів деяких російських державних компаній, на австралійські інвестиції в Криму і Севастополі, пов'язані з інфраструктурною, транспортною, телекомунікаційною, енергетичною, нафтогазовою та добувною галузями", - йдеться в заяві.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: