"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Економіка Бразилії несподівано зросла в 2014 році

Неділя, 29 березня 2015, 16:27

Економіка Бразилії несподівано для інвесторів та економістів зросла в 2014 році, через те, що підйом споживчих витрат відшкодував зниження капіталовкладень і промислового виробництва.

Про це пишуть "Вести.ru" з посиланням на агентство Bloomberg.

ВВП Бразилії зріс у жовтні-грудні минулого року на 0,3% порівняно з третім кварталом, темпи зростання за який були скориговані з 0,1% до 0,2%. Опитані Bloomberg аналітики в середньому прогнозували зниження на 0,1% в четвертому кварталі.

У річному порівнянні економіка втратила 0,2%, а не 0,7%, як припускав ринок. Зростання бразильської економіки в 2014 році в цілому сповільнилося до 0,1% з 2,7% в 2013 році, але виявилося кращим за прогнози нульової зміни. Споживчі витрати зросли на 1,1% в четвертому кварталі. Промвиробництво зменшилася на 0,1%, капіталовкладення - на 0,4%.

Реклама:

Учасники ринку побоюються зниження ВВП Бразилії цього року, незважаючи на позитивні дані за четвертий квартал 2014 року. Консенсус-прогноз аналітиків, опитаних агентством Bloomberg, передбачає зменшення на 0,1% в поточному році.

Бразильський статистичний інститут перейшов на нову методологію розрахунку ВВП, п'ятнична публікація стала першою після зміни. Нова методологія враховує рекомендації Організації економічного співробітництва та розвитку, Міжнародного валютного фонду і Світового банку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: