"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Порошенко про Укрнафту: Це не конфлікт всередині влади, ключове - деолігархізація

Неділя, 29 березня 2015, 10:03

Конфліктна ситуація навколо "Укрнафти" та відставка глави Дніпропетровської ОДА Ігоря Коломойського  - не конфлікт всередині влади.

Про це  в інтерв'ю телеканалу ICTV заявив президент Петро Порошенко. 

"Перш за все хочу, щоб це не виглядало, як конфлікт всередині влади. Я цього не допущу як президент країни", - заявив він.

"Ключова позиція, з якої я зараз виходжу - деолігархізація країни. Якщо ми намагаємось побудувати в країні порядок, то вони - хаос. І пересування містом колонами техніки, і дивіденди "Укрнафти", і вбивство співробітника СБУ - це все хаос, який я терпіти не буду", - додав Порошенко. 

Реклама:

При цьому він підкреслив, що ВР проголосувала так званий закон "50+1 акція", який повертає контроль державі над своїми підприємствами, "незалежно від того, хто з того боку стоїть". 

"Йдеться абсолютно не про прізвища", - додав Порошенко. 

"Рішення уряду мало бути реалізовано. Тепер на прозорих умовах має відбуватися призначення нового керівника - це стосується Укрнафти, Укртранснафти та всіх державно-приватних підприємств", - зазначив він.

Говорячи про озброєних вогнепальною зброєю людей під "Укрнафтою", Порошенко підкреслив: "Ми не дозволимо більше повторення хаосу - ні в Києві, ні в іншому місті".

"Усі охоронні компанії, документами яких прикривалися (під Укрнафтою та Укртранснафтою), були позбавлені ліцензії в дуже короткі терміни. Всі, хто прикривалися мисливськими квитками, що у нас нібито мисливська зброя, і версія, яка була заздалегідь заготовлена, що ми тільки що поверталися з полювання і зараз нас викликали на роботу, - вона більше не працює", - додав він.

За словами Порошенка, мисливську зброю було вилучено за незаконне зберігання. 

"Щодо броньованих авто - вони були відправлені на штрафмайданчик", - додав він.

Українська правда 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: