"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Державіаслужба: "Бєлавіа" має дозвіл на 7 рейсів на тиждень, доки у МАУ теж 7

Субота, 28 березня 2015, 10:02

Державна авіаційна служба України запевняє, авіакомпанія "Бєлавіа" отримала дозвіл на виконання семи ранкових регулярних рейсів на тиждень за маршрутом Мінськ-Київ-Мінськ.

Служба спростовує поширену раніше інформацію компанії "Бєлавіа".

"А на 29 березня ("Бєлавіа") має дозвіл на виконання ще й вечірнього рейсу для комфорту пасажирів, що повертаються з вихідних. Дозвіл на виконання семи регулярних вечірніх рейсів буде виданий після відновлення паритету між білоруською і українською сторонами", - додає Державіаслужба.

Відповідно до міждержавних домовленостей між Києвом та Мінськом, перевізники обох країн мають можливість виконувати по 14 рейсів на тиждень, зазначають у відомстві.

Реклама:

"Компанія "Бєлавіа" протягом декількох років поспіль одноосібно виконувала 14 польотів на тиждень за маршрутом Мінськ-Київ-Мінськ. Українські перевізники не користувались правом паритету", - зазначається у повідомленні.

"З квітня 2015 року вітчизняна авіакомпанія МАУ запланувала виконання 14 рейсів Київ-Мінськ-Київ. Але, незважаючи на запит українського перевізника, білоруською стороною було надано можливість виконувати лише 7 рейсів, а для інших семи було запропоновано неприйнятний розклад", - зазначає українська авіаслужба. 

"Вже надавши дозволи на сім частот, Державіаслужба запевняє, що готова надати усі інші необхідні дозволи білоруській стороні, але наполягає на відновленні паритету по відношенню до українського перевізника", - сказано у повідомленні.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: