Нацрада не дозволила каналу "112 Україна" зібрати цифровий канал з регіональних мовників

Четвер, 26 березня 2015, 17:48

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 26 березня виніс повторне попередження п'яти регіональним телеканалам, які віщають під емблемою "112 Україна" за результатами перевірки.

Про це в четвер в ході брифінгу повідомили представники регулятора.

Перше попередження було винесено минулого року. Йдеться ТОВ "Аріадна ТВ", ТОВ "Лідер ТВ", ТОВ "Новий формат ТВ", ТОВ "Партнер ТВ" і ТОВ "ТВ Вибір".

Попередження було винесено за те, що канали порушують програмну концепцію, дані про місце розташування мовників, тематику мовлення каналу. Регулятор дав місяць на усунення вказаних порушень.

Реклама:

Ці ТРК мають регіональні цифрові ліцензії у п'ятій цифрової мережі "Зеонбуду", але були об'єднані після зміни власників торік в єдину загальнонаціональну мережу телемовлення під егідою каналу "112 Україна".

Представник телеканалів називає проведену перевірку незаконною. Ліцензіат звертає увагу, що перевіряючими не було пред'явлено і представлено для ознайомлення документ, що підтверджує наявність згоди Кабінету міністрів на проведення перевірки.

Крім того, Нацрада відмовила п'яти зазначеним ТРК в переоформленні ліцензії. Вони фактично хотіли стати ще одним цифровим загальнонаціональним каналом.

Голова нацради пояснив це тим, що ліцензії видавалися їм саме під регіональний ефір. І ряд місцевих телекомпаній не отримали під час конкурсу 2011 року ліцензії на цифру. За його словами, вони сприймають це так, як ніби у них вкрали частоти.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: