Мінінфраструктури вмовлятиме Wizz Air не йти

Четвер, 26 березня 2015, 16:32

Мінінфраструктури проведе зустріч з керівництвом угорської авіакомпанії Wizz Air і її української  дочки "Візз Ейр Україна" для обговорення можливої допомоги для відновлення їхньої діяльності в Україні.

Про це повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі Мінінфраструктури.

У міністерстві також заявили, що планують низку заходів з лібералізації ринку повітряних перевезень.

"Відомство робить все для прискорення укладення угоди про Спільний авіаційний простір. Зараз це питання винесено на найвищий рівень", - заявили в Мінінфраструктури.

Реклама:

У відомстві повідомили, що у них є варіант вирішення "гібралтарського питання", через яке блокується підписання договору про "вільне небо" з ЄС.

Цю позицію вже озвучили Іспанії, і вона "готова до переговорів".

"Зараз запланована зустріч з послом Великобританії, щоб прискорити розгляд питання з цього боку", - пояснили у прес-службі.

Крім того, міністерство, "Украерорух", Державіаслужба та учасники ринку працюють над програмою розвитку внутрішніх аеропортів.

"Зараз обговорюється можливість відкрити українське небо на рівні окремих українських аеропортів, зокрема, аеропорту "Львів". Вже відбулися зустрічі з іноземними авіакомпаніями, які зацікавлені в тому, щоб літати в Україну", - розповіли в міністерстві.

Як відомо, 26 березня Wizz Air заявила, що з 20 квітня припинить діяльність своєї української дочки і скасує низку рейсів з України.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: