Керівник "Укрзалізниці" відкликав накази щодо звільнення керівників Південно-Західної залізниці

Четвер, 26 березня 2015, 14:19

Виконуючий обов'язки генерального директора Державної адміністрації залізничного транспорту "Укрзалізниця" Максим Бланк відкликав накази щодо звільнення керівного складу Південно-Західної залізниці.

Про це він сказав на брифінгу в Кабінеті Міністрів у четвер, пишуть "Українські новини".

"Мною відкликані всі накази по їх звільненню. Я хочу окремо пояснити по цим керівникам: претензій до керівного складу Південно-Західної залізниці немає. Це був вимушений юридичний крок, яким ми повинні були відповідати на появу заяв, які розміщувалися на сайті Південно-Західної залізниці, а також на появу так званих "зелених чоловічків", які видворили силою призначеного Кабміном Тягульського", - сказав Бланк.

Бланк підкреслив відсутність будь-яких причин для звільнення керівного складу Південно-Західної залізниці і зазначив, що претензій у "Укрзалізниці" до керівного складу Південно-Західної залізниці немає.

Реклама:

Як повідомлялося, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк 4 березня відсторонив Олексія Кривопішина від виконання обов'язків начальника Південно-Західної залізниці та ініціював проведення службового розслідування стосовно керівництва магістралі.

Таке рішення було прийнято Кабміном після того, як на телебаченні вийшов сюжет про те, що Кривопішин за кошти держави побудував спортивно-розважальний комплекс Olimpic village.

Згодом виконуючий обов'язки голови "Укрзалізниці" Бланк заявив про спроби невідомих людей у камуфляжі перешкоджати Володимиру Тягульському у виконанні обов'язків начальника Південно-Західної залізниці, якого 11 березня Кабінет міністрів призначив в.о. керівника магістралі на період перевірки.

"Укрзалізниця" зазначила, що невідомих у камуфляжі провели до будівлі помічники Кривопішина, а координував їх дії безпосередньо начальник адміністративної служби підприємства Олексій Коновал.

У цьому зв'язку "Укрзалізниця" звернулася до Генеральної прокуратури та Міністерства внутрішніх справ з проханням відреагувати на дану ситуацію і притягти винних до відповідальності.

Крім того, Бланк повідомив про тиск на співробітників ПЗЗ, які фігурували у відповідних сюжетах ЗМІ. Прес-служба Південно-Західної залізниці ці заяви спростувала.

19 березня виконуючий обов'язки гендиректора "Укрзалізниці" Бланк звільнив керівний склад Південно-Західної залізниці.

У відповідь на це прес-служба ПЗЗ заявила, що колектив залізниці не має наміру виконувати накази "Укрзалізниці", оскільки вважає подібні кадрові рішення незаконними.

23 березня Шевченківський районний суд Києва скасував звільнення керівного складу Південно-Західної залізниці, рішення якого "Укрзалізниця" має намір оскаржити в апеляційному суді.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: