ЄС вирішив не давати Греції 1,2 мільярда євро

Четвер, 26 березня 2015, 09:34

Брюссель відхилив прохання Греції про надання 1,2 млрд євро.

Країни єврозони не знайшли правових підстав для виділення Афінам коштів з фонду банківської рекапіталізації, пише Deutsche Welle.

У той же час, як повідомляє Reuters, представник Європейського фонду фінансової стабільності EFSF заявив, що робоча група, тим не менш, розгляне це питання і підготує рекомендації до чергової зустрічі міністрів фінансів єврозони.

Раніше Європейський центральний банк (ЄЦБ) припинив фінансування грецьких банків. У зв'язку з цим фінансові інститути країни стали відчувати гостру нестачу коштів, оскільки в умовах невизначеності вкладники почали масово знімали гроші зі своїх рахунків. Приплив грошових коштів вичерпався після того, як ЄЦБ з 11 лютого поточного року перестав приймати грецькі державні облігації як заставу під кредити.

Реклама:

Нагадаємо, 20 березня голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер заявив, що Греція, що переживає глибоку економічну кризу, може розраховувати ще на 2 млрд євро з каси Євросоюзу. Ці гроші будуть вишукані за рахунок невикористаних коштів з європейського та структурного фондів, пояснив він.

Передбачалося, що ці гроші будуть спрямовані на проекти по боротьбі з безробіттям серед молоді, допомогу бідним і стимулювання розвитку малого та середнього бізнесу.

Укрінформ


Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!