Україна може отримати перші 600 мільйонів євро від ЄС на початку літа

Середа, 25 березня 2015, 20:11

У разі позитивного голосування Європарламентом за виділення макрофінансової підтримки Україні в розмірі 1,8 млрд євро, перший транш в розмірі 600 млн євро може надійти вже на початку літа.

Про це в Брюсселі на прес-конференції перед початком обговорення та голосування відповідного питання повідомив доповідач Габріеліус Ландсбергіс , передає "УНІАН". 

"Сьогодні Європейський парламент напише невелику частину європейської історії, коли він буде голосувати щодо найбільшого пакета фінансової підтримки країні, яке не є членом ЄС. Ми надаємо 1,8 млрд євро Україні, яка має бути виплачена у три транши, і якщо сьогодні ми проголосуємо „за", це означає, що перший транш в розмірі 600 млн буде направлений в Україну на початку літа", - сказав він.

Ландсбергіс наголосив, що цей пакет буде використаний для того, щоб збалансувати бюджет та допомоги Україні стабілізувати економіку, виплатити поточні борги.

Реклама:

"Дуже сильний і політичний сигнал. Голосування в комітеті з питань міжнародної торгівлі, комітеті із закордонних справ демонструє, що найбільші групи парламенту єдині у своїй підтримці цього фінансового пакета. Це сильний політичний сигнал не тільки Україні, що Європа надає свою підтримку, але й також це сильний сигнал тим країнам, які шукають нашого розділення у питання допомоги Україні. Я сподіваюся, що мої колеги підтримають цю доповідь, і ми надішлемо добрий сигнал Україні", - наголосив депутат ЄП.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!