"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Фірма, через яку затримали керівництво ДСНС, виграла чверть усіх паливних тендерів

Середа, 25 березня 2015, 18:00

Київська фірма "Юкойл", через яку у середу затримали керівника Держслужби з надзвичайних ситуацій Сергія Бочковського і його заступника Василя Стоєцького, за останні сім років виграла чверть усіх паливних тендерів у системі рятувальної служби.

Про це пишуть "Наші гроші".

Видання зазначає, що фірма належить братам Юрію і Віктору Безлюдним.

Останній тендер "Юкойл" виграв у системі ДСНС у серпні 2014 року – на поставку авіапалива на суму 5,7 млн грн для ніжинських рятувальників. Єдиним конкурентом "Юкойлу" було ТОВ "Авіа Ойл", якому на тому ж тендері замовили мастил на 0,80 млн грн.

Реклама:

Тендер проводили за процедурою відкритих торгів, інших учасників окрім вказаних фірм, на тендері не було.

"Юкойл" щорічно отримував підряди у структурах МНС незалежно від місця роботи Бочковського, і був найбільшим постачальником рятувальників (44,05 млн грн зі 168 млн, відомості про які опубліковані з 2008 року.).

Фірма "Альянс", яку у середу назвали другим учасником корупційної схеми в ДСНС, виграла 4,37 млн грн. Решту тендерів виграли десятки інших компаній.

"Юкойл" і "Авіа ойл" були учасниками тендеру Міноборони у 2014 році. У зв’язку з тією закупівлею Генпрокуратура повідомила прообшуки на робочих місцях слідчих військової прокуратури та УБОЗу та у помешканнях членів комітету з конкурсних торгів Міноборони, а також "в одного із заступників міністра оборони", яким був Олександр Ліщинський.

Сергій Бочковський на початку 2000-х років працював у на керівних посадах Головного управління МНС України в м. Києві. Голова МНС Давид Жванія у 2005 році призначив Бочковського в департамент пожежної безпеки міністерства. Однак вже за три місяці новий міністр Віктор Балога повернув його назад у київське управління МНС.

Після його повернення до столичного управління комісія МНС повідомила, що "як тенденція в роботі ГУ МНС в Києві простежується видача дозволів на початок роботи із наявними порушеннями вимог пожежної безпеки, які можуть призвести до пожежі, перешкоджати гасінню або евакуації людей під час пожеж".

У 2007 році новий міністр Нестор Шуфрич знову призначив Бочковського замкерівника департаменту пожежної безпеки міністерства.

У 2009 році Бочковського було звільнено з апарату МНС і він влаштувався старшим науковим співробітником науково-дослідного центру Українського науково-дослідного інституту пожежної безпеки МНС. У 2010 році Бочковський влаштувався першим заступником начальника ГУ МНС в Одеській області.

У квітні 2014 року Бочковського призначили головою Держслужби з надзвичайних ситуацій. У середу його разом з заступником Василем Стоєцьким було заарештовано прямо на засіданні уряду.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: