"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Міжнародна фінансова допомога Україні сягне 40 мільярдів

П'ятниця, 20 березня 2015, 18:54

Загальна сума міжнародної фінансової допомоги Україні становитиме 40 млрд доларів.

Про це повідомив президент Петро Порошенко за підсумками переговорів з президентом Туреччини Реджепом Тайіпом Ердоганом у п'ятницю в Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

"З урахуванням допомоги Світового банку, міжнародних фінансових інституцій, США, ЄС, Канади. Австралії, Японії, Швейцарії, Туреччини загальна сума з урахуванням коштів МВФ становитиме 40 млрд", - сказав він.

Порошенко нагадав, що нещодавно МВФ затвердив нову програму фінансової допомоги Україні у розмірі 17,5 млрд доларів.

Реклама:

"Ми вже провели перший етап реформ, прийняли рішення за законодавством, яке забезпечує імплементацію меморандуму з МВФ. І хочу сказати, що в результаті дуже непростих переговорів з МВФ ми відстояли ключові позиції забезпечення, в тому числі, соціального захисту, не погіршення соціального становища найбільш незаможних верств населення", - сказав президент України.

У свою чергу, президент Туреччини повідомив, що на переговорах побачив прагнення глави Української держави проводити реформи.

"Ми бачимо, що пан Порошенко має розуміння того, що необхідно проводити реформи, і ми будемо продовжувати надавати допомогу, яку тільки можливо і яка тільки є в наших силах, нашому стратегічному партнеру", - сказав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: