"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Південно-Західна залізниця не виконуватиме наказів "Укрзалізниці" - прес-служба

П'ятниця, 20 березня 2015, 11:28

Колектив Південно-Західної залізниці має намір не виконувати наказів вищого органу - Держадміністрації залізничного транспорту України ("Укрзалізниця").

Про це йдеться у повідомленні прес-служби ПЗЗ.

Згідно із повідомленням, дані накази є злочинними, такими що прямо суперечать Законам України та створюють реальну загрозу національній безпеці України.

"Статтею 4 закону "Про залізничний транспорт" встановлено, що Залізниця є основною організаційною ланкою на залізничному транспорті. Створення, реорганізація, ліквідація та визначення територіальних меж залізниць, призначення і звільнення їх керівників здійснюються рішеннями Кабінету Міністрів за поданням центрального органу виконавчої влади в галузі транспорту", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Одномоментне звільнення керівного складу залізниці призводить до зупинення діяльності Південно-Західною залізницею, оскільки до компетенції звільнених осіб належить виключне право прийняття наказів та розпоряджень, що забезпечують безперебійне функціонування залізниці.

З даного моменту вважаємо, що накази та розпорядження Укрзалізниці не підлягають виконанню, як такі що видаються злочинцем щодо якого порушено та розслідуються кримінальні справи про зловживання владою та службовим становищем, зазначили у прес-службі.

Повноваження виконуючого обов’язки начальника залізниці Федорка І.П. підтверджені рішенням суду, яке набрало законної сили, а дія розпорядження КМУ №192-р (про покладання виконання обов’язків начальника залізниці на Тягульського В.Г.) зупинено. 

Одночасно інформуємо, що частиною третьою статті 4 Закону України встановлено, що повноваження, права та обов'язки залізниць визначаються цим Законом, їх статутами.

Враховуючи той факт, що злочинним керівництвом Укрзалізниці видаються незаконні накази з даного часу трудовим колективом Південно-Західної залізниці не приймаються до виконання накази та розпорядження УЗ.

Дане право колективу залізниці гарантовано статтею 60 Конституції України, якою встановлено, що ніхто не зобов'язаний виконувати явно злочинні розпорядження чи накази. 

Як повідомлялося, в. о. генерального директора "Укрзалізниці" Бланк 19 березня звільнив керівний склад ПЗЗ.

Як відомо, 4 березня Уряд відсторонив від виконання обов'язків директора Південно-Західної залізниці Олексія Кривопішина і просить правоохоронців порушити проти нього кримінальну справу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: