"Газпром" виконав заявку "Нафтогазу" лише на 58%

Понеділок, 2 березня 2015, 18:56

Оператор газотранспортної системи компанія "Укртрансгаз" констатує виконання російським газовим монополістом компанією "Газпром" заявки НАК "Нафтогаз України" на поставку природного газу від 1 березня тільки на 58%.

"Про це "Українським новинам" повідомив керівник прес-служби оператора Максим Белявський.

"За оперативною інформацією, 1 березня, з території Російської Федерації в Україну було імпортовано 5,8 млн куб. м природного газу при заявці 10 млн кубометрів", - сказав він.

Відповідно до повідомлення НАК "Нафтогаз України", заявка на імпорт російського газу з 1 по 5 березня становить саме 10 млн кубометрів на добу.

Реклама:

Як повідомлялося, Міністерство енергетики Росії заявляє про передоплачений "Нафтогазом" 68,4 млн кубометрів природного газу.

НАК "Нафтогаз України" заявляє про порушення Росією "брюссельських угод" у частині невиконання заявки на поставку передоплаченого газу в Україну в повному обсязі.

Повідомлення про порушення контракту й Брюссельського тристороннього протоколу "Нафтогаз" направив у Кабінет міністрів, Європейську комісію, а також секретаріат Енергетичного співтовариства в рамках процедури швидкого реагування.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!