"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Нацкомісія 3 березня розгляне питання підвищення тарифів на газ для населення

Понеділок, 2 березня 2015, 11:07

Національна комісія держрегулювання енергетики і комунальних послуг має намір на засіданні 3 березня розглянути питання підвищення роздрібних цін на природний газ, який використовується для потреб населення.

Про це йдеться в анонсі наступного засідання НКРЕКУ, пишуть "Українські новини".

Крім цього комісія має намір встановити нову ціну на закупівлю Національною акціонерною компанією "Нафтогаз України" видобутого природного газу державною компанією "Укргазвидобування".

Також на порядку денному перегляд тарифів на транспортування, постачання і розподіл природного газу.

Реклама:

Ще 3 березня комісія має намір затвердити граничний рівень ціни на газ для підприємств, що виробляють теплову енергію.

Як повідомлялося, 28 лютого, за словами міністра енергетики та вугільної промисловості Володимира Демчишина, Кабінет Міністрів не прийняв постанову про перегляд тарифів на газ для населення, оскільки зайняв позицію, що НКРЕКУ повинна сама прийняти це рішення.

Підписаний меморандум між Кабміном та Міжнародним валютним фондом передбачає підвищення ціни на природний газ для населення до 3600 гривень за тис. куб. м (50% від орієнтовної ринкової ціни) при споживанні газу одним домогосподарством не більше 200 куб. м на місяць під час опалювального періоду.

10 лютого Верховна Рада зобов'язала НКРЕКУ встановлювати тарифи на газ і електроенергію для населення нижче економічно обґрунтованого рівня за узгодженням з Кабміном.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!