Shell не йде з Харківської області остаточно - ОДА

П'ятниця, 13 березня 2015, 10:04

Говорити про відхід компанії Shell з Харківської області передчасно, оскільки компанія планує працювати на певних ділянках і далі.

Про це заявив заступник голови Харківської облдержадміністрації (ОДА) Євген Шахненко.

"Вони від нас не йдуть", - сказав він і зазначив, що на нещодавній зустрічі з керівництвом Харківської ОДА представники Shell підтвердили свої плани з розробки Юзівської площі в Барвінківському та Ізюмському районах Харківської області.

"На цій площі - вони її вважають дуже перспективною, - вони будуть продовжувати працювати", - сказав Шахненко.

Реклама:

Він повідомив, що компанія виконує свої зобов'язання щодо фінансування соціальних проектів: вже перераховано 200 тисяч доларів за минулий рік, та вирішується питання про дофінансування в сумі 300 тисяч доларів.

Говорячи про намір Shell і ПАТ "Укргазвидобування" розірвати договір про спільний видобуток газу в Харківській області, Шахненко підкреслив, що підготовка до ліквідації свердловин та підготовка бурових майданчиків у Первомайському та Блізнюковскрм районах області до рекультивації проходить під контролем профільних департаментів облдержадміністрації.

Компанія Shell працювала в Харківській області за двома проектами: в рамках договору про спільну діяльність з ПАТ "Украгаздобича" та угоди про розподіл продукції на пошук, розвідку та видобуток вуглеводнів на Юзівській ділянці.

Раніше прес-служба Shell повідомила, що компанія обговорює з ПАТ "Укргазвидобування" процес припинення дії договору, який передбачає пошук, розвідку та видобуток вуглеводнів на території Харківської області.

Shell і "Укргазвидобування" завершили пошуково-розвідувальні роботи, виконані в рамках договору про СД. В їх рамках було пробурено дві пошукові свердловини: Беляевская-400 і Ново-Мечебилівська-100 (Первомайський та Близнюківський р-ни, Харківська область).

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!