Росія отримає місце в раді директорів SWIFT

Середа, 11 березня 2015, 09:04

Міжнародна система SWIFT включить в раду директорів представника від Росії.

Про це пише РБК.

Як зазначає видання, загроза відключення від системи на цей процес не вплинула: отримати місце вдалося завдяки зростанню платіжного трафіку в Росії через SWIFT.

Один раз в три роки система SWIFT перерозподіляє акції (паї) серед учасників. Кожна країна отримує кількість паїв, пропорційну її трафіку в цій системі.

Реклама:

За підсумками 2014 року було перерозподілено 10% акцій, що призвело до змін у складі ради директорів.

"За підсумками 2014 року зростання трафіку SWIFT в Росії дозволило нам вийти на 13-те місце в світі, тому Росія збільшила свою частку до рівня, який дозволяє їй висунути кандидата в раду директорів", - пояснив виконавчий директор асоціації "Россвифт" Роман Чернов.

Своїм місцем Росії поступився Гонконг. Крім того, одне місце в раді втратили Нідерланди, воно дісталося Бельгії (у якої тепер два місця).

Кандидат від Росії повинен бути співробітником або організації-пайовика SWIFT, або пов'язаної з пайовиком. Організаціями-пайовиками є найактивніші користувачі системи SWIFT, в Росії це десять найбільших банків за активами (їх склад може змінюватись).

За словами Чернова, 16 квітня відбудеться бізнес-форум SWIFT, в рамках якого пройде загальні збори "Россвифта", де і буде запропонована кандидатура для обрання в раду директорів.

Нова рада буде затверджена на річному зборах акціонерів SWIFT в червні 2015 року, після чого російський директор приступить до виконання обов'язків на трирічний термін.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!