В Україні створять "нормальне" агентство зайнятості - Розенко

Неділя, 1 березня 2015, 17:53

В Україні очікуються серйозні зміни підходів до роботи центрів зайнятості.

Про це в інтерв'ю "Дзеркалу тижня" заявив міністр соціальної політики та праці Павло Розенко.

"Від класичного підходу, при якому служба зайнятості - це державний орган, а його співробітники - держслужбовці отримують зарплату в тому числі з фонду соцстрахування, ми перейдемо до створення нормального агентства зайнятості", - сказав Розенко.

"Думаю, в процесі реформування самої вертикалі служб зайнятості будуть відпрацьовані нові підходи, в тому числі щодо реєстрації безробітних, стимулювання людей не отримувати допомогу, а все-таки шукати роботу", - додав він.

Реклама:

Зараз, у зв'язку з неефективною роботою державних центрів зайнятості, люди звертаються туди, як правило, з однією метою - за допомогою з безробіття. Але отримати її можуть не всі, а тільки ті, хто звільняється з офіційного місця роботи і має відповідний страховий стаж.

Ці люди стають на облік, як правило, на 8-10 місяців, тобто на той термін, протягом якого мають право отримувати допомогу. Після цього знімаються з обліку.

Але це не означає, що люди знайшли роботу і перестали бути безробітними. Тому стандартна ситуація: близько 500 тисяч осіб зареєстровані в центрах зайнятості, та 1,7-2 млн формально безробітних.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: