Яценюк: На субсидії виділять додаткові 12,5 мільярда

Субота, 28 лютого 2015, 13:16

Нова система надання субсидій для оплати комунальних послуг базуватиметься на довірі між громадянами та державою.

Про це заявив глава Мінсоцполітики Павло Розенко, представляючи нову систему на засіданні уряду  28 лютого.

За його словами, громадяни будуть отримувати поштою  невеличку анкету з 15 запитань та форму податкової декларації, після заповнення яких мають надіслати ці документи до соцслужб.

У свою чергу соцслужби автоматично починають нараховувати громадянам субсидії і лише після цього починають перевірку правдивості наданої інформації.

Реклама:

У разі, якщо надана інформація буде неправдивою, на громадянина очікують штрафні санкції.

У свою чергу прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що у змінах до Держбюджету-2015, який планується проголосувати наступного тижня, уряд додатково виділяє на покриття субсидій 12,5 млрд  гривень.

"24 мільярди загалом є у бюджеті, 12,5 ми додаємо зараз при внесенні змін, якщо треба буде  більше – знайдемо більше", - додав він.

"Вам нікуди не треба йти, ви повинні самі заповнити дуже просту  форму і  в нас повинна бути довіра один до одного", - заявив Яценюк.

"Тут (в анкеті) написано, що людина несе відповідальність за правдивість даних. Тобто ми дуже просимо усіх, щоб це був чесний підхід, де той, хто повинен отримати субсидію, її швидко отримав, а той, хто не має права на субсидію, щоб не забирав в інших це право", - зазначив Яценюк.

"Тобто наша філософія базується на трьох аспектах -   спрощена система, безконтактність і довіра", - додав глава уряду.

Українська правда 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: