Кабмін очікує від МВФ 10 мільярдів доларів в першому транші

Субота, 28 лютого 2015, 12:36

Кабінет міністрів України очікує, що МВФ виділить перший транш Україні в розмірі 10 млрд доларів.

Про це повідомив перший заступник міністра фінансів Ігор Уманський, передає "Інтерфакс-Україна".

"Остаточне рішення поки що не прийнято, ми сподіваємося, що воно буде прийнято на рівні 10 млрд доларів", - сказав він журналістам у суботу в Києві.

Як повідомлялося, Міжнародний валютний фонд очікує від української влади швидкого виконання попередніх заходів, що є попередньою умовою розгляду радою директорів Фонду, засідання якого на даний момент заплановано на 11 березня, нової програми розширеного фінансування обсягом 17,5 млрд доларів.

Реклама:

Місія МВФ, яка працювала в Києві з 12 січня по 11 лютого 2015 року досягла угоди на рівні персоналу з владою України про чотирирічну програму EFF обсягом SDR12,35 млрд.

Нова програма за запитом влади України на заміну існуючої дворічної stand-by в обсязі 16,67 млрд доларів передбачає також більш широку міжнародну фінансову підтримку.

Враховуючи намір української влади провести консультації з міжнародними кредиторами про реструктуризацію боргу, щоб заощадити під час дії програми близько 15 млрд доларів, а також фінансову допомогу Україні з боку інших міжнародних фінансових організацій та країн-партнерів в розмірі близько 7,5 млрд, МВФ оцінює загальний обсяг фінансової допомоги протягом чотирьох років на рівні 40 млрд доларів.

Попередньою умовою схвалення програми радою директорів Фонду є прийняття дворічного графіка підвищення енерготарифів для населення з одночасним збільшенням субсидій за рахунок підвищення рентних платежів з нафтогазовидобувних держкомпаній, які отримають право продавати свою продукцію за вищою ціною, внесення поправок до держбюджету-2015, пенсійне та банківське законодавство.

Уряд очікує, що ці законопроекти Верховна Рада прийме 3 березня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!