У банку Сашка Януковича продовжили тимчасову адміністрацію

П'ятниця, 27 лютого 2015, 19:48

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб продовжив до 27 березня роботу тимчасової адміністрації у "Всеукраїнському банку розвитку", який належить сину екс-президента Віктора Януковича Олександра.

Про це йдеться у повідомленні фонду.

"Виконавча дирекція Фонду гарантування вкладів фізичних осіб прийняла рішення № 44 від 27 лютого 2015 року про  продовження строків здійснення тимчасової адміністрації у ПАТ "ВБР" до 27 березня 2015 року включно та продовження повноважень уповноваженої особи фонду на здійснення тимчасової адміністрації у ПАТ "ВБР" Сергія Міхна до 27 березня включно", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, правлінням Нацбанку 27 листопада 2014 було прийнято рішення про віднесення "Всеукраїнського банку розвитку" Олександра Януковича до категорії неплатоспроможних.

Реклама:

Як відомо, з 27 січня 2011 Олександр Янукович став 100% власником статутного капіталу "ВБР".

Це відбулося менш ніж через два місяці після того, як Сергій Арбузов - близький друг Олександра Януковича - був призначений головою Національного Банку.

За 4,5 роки існування з моменту створення, "ВБР" збільшив свій капітал в 10 разів. У 2013 році банк подвоїв свій капітал в порівнянні з попереднім роком.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!