Кабмін посилить порядок надання держінвестицій

Четвер, 26 лютого 2015, 19:32

Уряд має намір посилити порядок надання державних інвестицій, запропонувавши парламенту внести зміни у відповідне законодавство.

Про це повідомив журналістам міністр економіки Айварас Абромавічус після засідання Кабінету міністрів у середу, передає "Інтерфакс-Україна".

"До парламенту буде внесений закон про створення міжвідомчої комісії, яка розглядатиме ефективність проектів (що вимагають держінвестицій).

Міністр зазначив, що в даний час держінвестиції здійснюються без всякого економічного обґрунтування і більшість проектів за державні кошти ніколи не завершуються. Як приклад він навів будівництво нового корпусу Національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охмадит" у Києві.

Реклама:

Як повідомила прес-служба Мінекономрозвитку в четвер, Кабмін на засіданні 25 лютого схвалив законопроект про внесення змін до Бюджетного кодексу, який повинен вирішити проблему поганого планування та непрозорості відбору проектів, розподілу бюджетних коштів у ручному режимі, фрагментарного і нестабільного фінансування.

Документ передбачає, що загальний обсяг державних капітальних вкладень та пріоритетних напрямів буде визначатися в Основних напрямах бюджетної політики на наступний бюджетний рік, а їх планові обсяги будуть визначатися з урахуванням необхідності продовження або завершення державних інвестпроектів і включатися до держбюджету протягом усього терміну їх реалізації.

Законопроект передбачає, що кошти на нові інвестпроекти будуть розподілятися за умови, що раніше розпочаті проекти реалізовані в повному обсязі. На невідкладні нові проекти може виділятися не більше 25% загального обсягу капвкладень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: