"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Комітет Ради схвалив обмеження виплат працюючим пенсіонерам

Четвер, 26 лютого 2015, 14:27

Парламентський комітет з питань соціальної політики рекомендував депутатам ухвалити за основу пропонований Кабміном законопроект щодо пенсійного забезпечення.

Відповідне рішення було ухвалене на засіданні комітету, передає "Укрінформ".

Водночас голова комітету нардеп Людмила Денісова зауважила, що в законопроекті є ряд непопулярних положень. Відтак вона не береться прогнозувати результати голосування в сесійній залі.

За словами голови Пенсійного фонду Олексія Зарудного, який також був на засіданні комітету, ухвалення цього законопроекту скоротить дефіцит бюджету.

Реклама:

"Якщо будуть ухвалені закони в пакеті, то Пенсійний фонд буде збалансований по всіх виплатах, ми забезпечимо всі необхідні видатки. Якщо буде ухвалений закон, то будуть внесені відповідні зміни до бюджету Пенсійного фонду, тобто дефіцит бюджету буде зменшений, і видатки будуть зменшені на 3,9 мільярда", - сказав Зарудний.

Нагадаємо, Кабінет міністрів у рамках проведення пенсійної реформи, основи якої були узгоджені з МВФ, пропонує Раді внести зміни до пенсійного законодавства і закріпити принцип поетапного підвищення на 5 років пільгового пенсійного віку для жінок і збільшення страхового стажу для осіб, які мають право на пільгову пенсію.

Також передбачене скасування ряду  спецпенсій для працюючих пенсіонерів.

Крім того, у законопроекті закладено зменшення до 85% обсягу виплат працюючим пенсіонерам.

За словами міністра соціальної політики Павла Розенка, працюючі пенсіонери, такі як судді, прокурори, народні депутати, інші чиновники, повинні будуть обирати: або працювати й отримувати зарплату, або йти на спецпенсію й отримувати пенсію.

Він додав, що таким чином cпецпенсіонерів планується позбавити права отримувати і зарплату, і пенсію.

Водночас Розенко наголосив, що таке правило не стосуватиметься звичайних пенсіонерів: "Це несправедливо в наших умовах. Хоча в Європі якщо ти працюєш - то ти працюєш, якщо ти пенсіонер - то ти пенсіонер".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: